مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مرگ همسر يكي از سخت‌ترين تجربياتي است كه ممكن است در طول زندگي با آن روبه‌رو بشويد. در اين شرايط احساس مي‌كنيم تكيه‌گاه و عزيزي را از دست داده‌ايم كه ديگر هرگز جاي خاليش پر نمي‌شود. يا حتي ممكن است از اينكه بخواهيد شاد باشيد يا به زندگي ادامه دهيد احساس عذاب وجدان داشته باشيد. با همه اين سختي‌ها دير يا زود مجبور هستيد كه با اين غم كنار بياييد و به زندگي بازگرديد.

غم از دست دادن همسر ممكن است تا مدت‌ها با شما باقي بماند يا حتي باعث افسردگي‌تان بشود. اگر احساس مي‌كنيد با وجود زمان زيادي كه از مرگ همسر يا عشقتان مي‌گذرد هنوز هم به‌اندازه روزهاي اول احساس افسردگي مي‌كنيد بهتر است راجع به اين شرايط با يك متخصص صحبت كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه مرگ همسر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: مرگ همسر و غم از دست دادن شوهر

مرگ همسر

زماني كه شريك زندگي بعد از سال ها فوت مي‌شود؛ احساس غم و اندوه بزرگي به فرد دست مي‌دهد. فردي كه همسر خود را از دست داده، بايد با حال، آينده و گذشته نيز خداحافظي كند. و به تنهايي زندگي را ادامه دهد. افراد بعد از مرگ همسر معمولا به دو دسته تقسيم مي‌شوند. دسته اول افرادي كه فورا پس از مرگ همسر ازدواج مي‌كنند؛ و دسته دوم افرادي كه تا ساليان سال در فراغ همسر مي‌سوزند و آه مي‌كشند.

مرگ همسر زماني كه به شيوه مناسبي سپري نشود؛ آينده سختي را پيش رو خواهند داشت. غلبه بر اين مرگ و سوگ آسان نيست، اما به دليل اينكه زندگي ادامه دارد بايد براي سوگ درماني اقدام كنيد. در اين مقاله روش هاي برخورد و مراحل مرگ همسر را توضيح داده‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتها همراه ما باشيد.

مراحل گذر از مرگ و غم از دست دادن همسر

همه افراد زماني كه عزيزي را از دست مي‌دهند، مراحل سوگ را سپري مي‌كنند. حالا اين مراحل براي عده اي 6 ماه زمان مي‌برد و براي برخي تا سال ها ادامه خواهد داشت. اما به كل 5 مرحله سوگ وجود دارد كه بايد بعد از مرگ همسر سپري شود. در ادامه راجع به اين مراحل توضيح داده‌ايم.

🔘 انكار

انكار اولين مرحله‌اي است كه با آن روبه‌رو مي‌شويد. در اين شرايط مرگ همسرتان را باور نمي‌كنيد. گاهي شايد صداي او را بشنويد يا انتظار داشته باشيد با او صحبت كنيد و…. . بااينكه بسياري از افراد از اين مرحله عبور مي‌كنند، اما گاهي هم پيش مي‌آيد كه بعضي‌ها در اين مرحله باقي مي‌مانند. از نشانه‌هاي ماندن در اين شرايط اين است كه بيمار باور دارد همسرش هنوز زنده است. در چنين شرايطي بهتر است هرچه سريع‌تر با يك متخصص در اين زمينه مشورت كنيد.

🔘 خشم از مرگ هسر

در اين مرحله بعد از مرگ همسر، شما از خودتان به خاطر اينكه تلاشي براي زنده ماندن همسرتان نكرده‌ايد، از همسري كه شما را ترك كرده و حتي از خدا به دليل گرفتن جان همسرتان احساس خشم مي‌كنيد.

🔘 چانه‌ زني

بعد از مرگ همسر، سومين مرحله چانه زني است. چانه‌ زني يكي از مراحلي است كه معمولاً پيش از مرگ اتفاق مي‌افتد. شما حاضريد هركاري بكنيد، هر راهي را امتحان كنيد تا همسرتان زنده بماند. بسياري از ما در اين شرايط انواع قول و قرارها را با خدا مي‌گذاريم. اما گاهي اوقات اين مرحله تا پس از مرگ هم باقي مي‌ماند. ممكن است از خدا بخواهيد همسرتان را به شما برگرداند و در عوض آن چيز ديگري را بگيرد.

🔘 افسردگي ناشي از مرگ همسر

افسردگي را شايد بتوان طولاني‌ترين دوره در غم از دست دادن همسر دانست. در اين شرايط شما كاملاً باور كرده‌ايد كه همسرتان را از دست داده‌ايد و ديگر از انكار يا چانه‌زني خبري نيست. اين شرايط باعث مي‌شود بيشتر و بيشتر افسرده شويد.

يكي از رايج‌ترين بيماري‌هاي روحي پس از مرگ همسر طولاني شدن دوره سوگ است كه براي آن فرد مدت طولاني دچار افسردگي مي‌شود و در اين شرايط باقي خواهد ماند. اگر شما يا هر يك از اطرافيانتان براي مدت طولاني در اين شرايط باقي مانده يا با گذشت زمان چيزي از شدت ناراحتي او كم نشده بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد.

🔘 پذيرش

پذيرش آخرين مرحله‌اي است كه در كنار آمدن با غم همسرتان با آن روبه‌رو مي‌شويد. در اين مرحله باور خواهيد كرد كه اگرچه بسيار سخت ولي بايد به زندگي برگرديد. به همين خاطر تلاش‌هايي را براي بهتر كردن شرايط شروع مي‌كنيد. پذيرش به معناي اين نيست كه شما مرگ همسرتان را فراموش كرده‌ايد؛ به اين معناست كه در كنار غمي كه براي از دست دادن همسرتان داريد زندگي خود را ادامه مي‌دهيد.

در ادامه بعضي از راهكارهايي كه مي‌توانند در كنار آمدن با اين غم به شما كمك كنند را بررسي مي‌كنيم. 

علائم غم و اندوه پيچيده از دست دادن همسر

از دست دادن يا مرگ همسر علائمي را با خود به همراه مي‌آورد كه با شناسايي اين علائم حتما براي كمك از روانشناس اقدام كنيد.

🔸 اجتناب از برقراري ارتباط

🔸 آرزوي مرگ كردن

🔸 تجربه احساس گناه

🔸 سرزنش خود به خاطر مرگ همسر

🔸 مختل شدن فعاليت هاي روزمره

🔸 بي هدفي

راه هاي كنار آمدن با مرگ و غم از دست دادن همسر

اينكه با مرگ همسر كنار بياييد سخت و دشوار است. اما اين كار غير ممكن نيز نمي‌باشد. براي كنار آمدن و پذيرش مرگ همسر، روش ها و راهكارهايي وجود دارد كه در اين بخش مقاله به آن اشاره كرده ايم.

📌 واقعيت را قبول كنيد

همان‌طور كه گفتيم “پذيرش” زماني است كه واقعيت مرگ همسر را قبول كرده‌ايد. هرچقدر سريع‌تر خود را به اين باور برسانيد سريع‌تر هم مي‌توانيد زندگي جديد خود را شروع كنيد. به همين خاطر بهترين راهكار اين است كه به خودتان كمك كنيد واقعيت را بپذيريد. هر وقت احساس مي‌كنيد دچار غم يا خشم شده‌ايد به خودتان بگوييد واقعيت همان چيزي است كه اتفاق افتاده و راهي براي جنگيدن با آن وجود ندارد.

📌 براي مرگ همسر تان به خود سخت نگيريد

مرگ همسر يكي از تلخ‌ترين تجربياتي است كه در زندگي شما پيش خواهد آمد. به همين دليل سعي كنيد شرايط روحي خود را درك كنيد. اينكه ناراحت باشيد و تا مدتي نتوانيد به شرايط سابق زندگي برگرديد بسيار طبيعي است. پس سعي كنيد با خودتان مهربان باشيد. احساسات‌تان را درك كنيد و اگر مي‌خواهيد سوگوار باشيد يا راجع به شرايط‌تان با كسي صحبت كنيد حتماً اين كارها را انجام دهيد. بسياري از كساني كه فكر مي‌كنند بايد بدون توجه به احساسات‌شان خيلي سريع زندگي را شروع كنند در آينده دچار مشكلات جدي خواهند شد.

📌 با دوستان‌تان ارتباط برقرار كنيد

براي اينكه بعد از مرگ همسر به آرامش نسبي برسيد؛ بايد با دوستان خود ارتباط برقرار كنيد. خانواده و دوستان بهترين محيط ارتباطي و حمايتي براي ما هستند. بهتر است تا زماني كه كاملاً با اين غم كنار بياييد ارتباطتان را با آن‌ها حفظ كنيد. صحبت كردن با دوستان، كمك گرفتن از آن‌ها و حتي بودن در كنارشان مي‌تواند حال شما را بهتر كنند. سعي كنيد در اين ايام تا جايي كه مي‌توانيد از تنهايي دوري كنيد و ارتباط خود را با اعضاي خانواده و دوستان بيشتر كنيد.

📌 انرژي رواني خود را افزايش دهيد

هركدام از ما با كارهاي خاصي انرژي مي‌گيريم. مطالعه، پياده‌روي، سفر يا هر برنامه ديگري كه فكر مي‌كنيد حال شما را خوب مي‌كند در برنامه روزانه قرار دهيد. به خاطر داشته باشيد كنار آمدن با مرگ همسر انرژي رواني بسياري لازم دارد. اگر به دنبال راهي نباشيد كه انرژي خود را افزايش دهيد دير يا زود شرايط روحي‌تان رو به بدتر شدن مي‌گذارد.

📌 افكار منفي درباره مرگ همسر را متوقف كنيد

وقتي افكار منفي مربوط به مرگ همسرتان شروع مي‌شود خيلي سريع آن‌ها را متوقف كنيد. افكار منفي درست مثل بازي دومينو هستند. وقتي آن را شروع مي‌كنيد هر فكر منفي به ترتيب فكر بعد از خودش را هم راه مي‌اندازد. اگر اين شرايط را ادامه بدهيد حالتان به‌سرعت بد مي‌شود و در افكار منفي غرق خواهيد شد. به همين خاطر بهتر است به‌محض شروع اين افكار حواستان را پرت كنيد. يا خيلي محكم و قاطعانه به خودتان بگوييد الان زمان فكر كردن به اين مسائل نيست.

📌 برنامه‌ ريزي براي طول روز داشته باشيد

بيكار بودن بيشتر از هر چيزي باعث مي‌شود شما ياد افكار منفي بيفتيد كه قرار نيست به آن‌ها فكر كنيد. به همين خاطر تا جايي كه مي‌توانيد براي طول روز خود برنامه‌هاي مختلف داشته باشيد. همان‌طور كه گفتيم در كنار برنامه‌هاي كاري كه براي طول روز خود داريد بهتر است زمان‌هايي هم براي تفريح در نظر بگيريد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا كمتر درگير افكار منفي باشيد. و آرام آرام مرگ همسر را بپذيريد.

📌 فعاليت بدني داشته باشيد

ورزش و فعاليت بدني يكي از بهترين راهكارها براي مبارزه با افسردگي، ناراحتي و پذيرش مرگ همسر است. به همين دليل بهتر است در طول روز زماني را به ورزش كردن اختصاص بدهيد. اين كار باعث مي‌شود جريان خون و دريافت اكسيژن در بدن شما بيشتر شود و درنتيجه به شادابي روحي‌تان كمك خواهد كرد.

📌 براي آينده برنامه‌ ريزي كنيد

با مرگ همسر زندگي شما به پايان نرسيده است. به همين دليل لازم است تا براي آينده برنامه ريزي داشته باشيد. زماني را با خودتان خلوت كنيد و به اين سؤال پاسخ دهيد كه قرار است زندگي شما پس از بحراني كه پشت سر گذاشته‌ايد چه شرايطي داشته باشد؟ واقعيت اين است كه از اينجا به بعد زندگي‌تان را بايد بدون همسرتان ادامه بدهيد. اين شرايط چه تغييراتي در زندگي شما ايجاد مي‌كند؟ بهتر است براي اين تغييرات برنامه‌ريزي كنيد و با آمادگي به سراغ آن‌ها برويد. در اين صورت كمتر دچار مشكلات مختلف مي‌شويد. در صورتي كه قصد ازدواج بعد از فوت همسر تان را داريد كليك كنيد.

📌 از حرف زدن در رابطه با مرگ همسر فرار نكنيد

واقعيت اين است كه شما با مرگ همسر مواجهه شده ايد. پذيرش اين اتفاق دشوار است اما همسرتان بخشي از زندگي شما بوده اند كه ساعت هاي خوبي هم با او سپري كرده ايد. براي اينكه حال خودتان خوب باشد بايد به پذيرش برسيد و از صحبت در اين مورد پرهيز نكنيد. شايد اوايل دردناك باشد؛ اما به مرور زمان به اين موضوع عادت خواهيد كرد.

📌 به تدريج به سوي علايق خود برويد

پس از مرگ همسر بهترين كاري كه مي‌توانيد براي بهبود حال خود انجام دهيد؛ قدم به سوي علايق است. اين كار در اوايل سخت است؛ اما اگر به تدريج و به مرور زمان باشد، احساس خوبي دريافت خواهيد كرد.

📌 در صورت نياز كمك درخواست كنيد

اصلا ايرادي ندارد كه در برخي از شرايط درخواست كمك كنيد. همه ما انسان ها در شرايطي نيازمند اين كمك ها هستيم. چه بسا كمك روحي و رواني بعد از مرگ همسر باشد.مطمئن باشيد كه در اين شرايط هر فردي براي كمك به سوي شما قدم خواهد برداشت.

📌 به سلامت جسماني خود اهميت دهيد

يكي از اتفاقاتي كه مرگ همسر با خود به همراه دارد؛ مشكلات خواب و اشتها است. شايد علاقه اي به خوابيدن و يا غذا خوردن نداشته باشيد. اما سعي كنيد كه براي سلامت جسماني خود قدم برداريد و از سلامتي خود مراقبت كنيد. چون كه هيچ چيز جز سلامتي ارزشمند نيست.

📌 دفترچه يادداشت برداريد

از كارهايي كه مي‌توانيد براي كاهش غم مرگ همسر انجام دهيد، يادداشت برداري است. بهتر است كه احساسات خود را داخل يك دفترچه يادداشت وارد كنيد. با اين كار افكارتان روي كاغذ نوشته مي‌شود و مي‌توانيد حس بهتري را تجربه كنيد.

چه زماني به خاطر مرگ همسر به روانشناس مراجعه كنيم؟

غم از دست دادن همسر يكي از تجربه‌هايي است كه فشار رواني بسياري را به همراه دارد. هرچقدر رابطه شما با همسرتان گرم‌تر بوده و يا مدت بيشتري ادامه داشته است شما فشار روحي بيشتري را احساس خواهيد كرد. تمامي اين شرايط طبيعي هستند و نبايد نگران آن باشيد. روانشناسان معتقدند اين شرايط بين 6 ماه تا يك سال ادامه پيدا مي‌كند. اما انتظار داريم به‌مرورزمان از شدت آن كاسته شود.

به همين خاطر اگر علي‌رغم زماني كه مي‌گذرد هنوز هم به‌اندازه روز اول درگير غم مرگ همسرتان هستيد؛ و يا بااينكه بيش از يك سال از مرگ همسرتان گذشته هنوز با اين شرايط كنار نيامده‌ايد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. 

اين شرايط مي‌تواند دليلي براي افسردگي پس از سوگ باشد. اما به‌غيراز افسردگي شما در شرايط ديگري هم مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد. ازجمله اين شرايط اين است كه چطور مي‌توانيد سلامت روان خود و اطرافيانتان را حفظ كنيد و از خانواده خود در برابر مشكلاتي كه پيش‌آمده دفاع كنيد. به هر صورت با توجه به مشكلاتي كه مرگ همسر به دنبال دارد بهتر است مشاوره با يك متخصص را در برنامه خود قرار دهيد.

كلام آخر

مرگ همسر از سخت ترين و دشواري ترين رويداد ها مي‌باشد. شايد براي شما غير ممكن باشد كه غم از دست دادن همسر كاسته شود؛ اما اين كار قابل اجرا است. شما نيز به عنوان يك انسان حق ادامه زندگي داريد. بنابراين براي اينكه زندگي كنيد، بايد بپذيريد. بهتر است كه غم از دست دادن همسر را به كمك روانشناس سپري كنيد تا با مشكل روبرو نشويد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مرگ همسر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

سوالات متداول

چطور مي‌توانم با مرگ همسرم كنار بيايم؟

سعي كنيد واقعيت را بپذيريد. تا جاي ممكن افكار منفي را كنار بگذاريد و با دوستان و اطرافيان ارتباط برقرار كنيد.

پس از مرگ همسر در چه شرايطي بايد به يك روانشناس مراجعه كرد؟

اگر احساس غم و ناراحتي براي مدت طولاني در شما باقي مانده و يا گذشت زمان باعث كم شدن شدت ناراحتي نمي‌شود بهتر است از يك متخصص كمك بگيريد.

منبع: مرگ همسر و غم از دست دادن شوهر

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/16  ] [ ۱۵ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب